Published On: mie, Ian 18th, 2012

Iliescu intrevede schimbari majore dupa anticipate

Share This
Tags

Invitat sa opineze cu privire la sirul evenimentelor din ultimele zile cu ocazia externarii din Spitalul Elias, unde a suferit o interventie chirurgicala de indepartare a unor polipi la colon, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, a declarat ca romanii vor schimbarea lui Traian Basescu, iar decenta ar trebui sa impinga sa renunte la functii. Mai mult, oamenii isi doresc ca actualul sef al statului sa plateasca “neaparat” pentru acest lucru si ca Parlamentul rezultat dupa anticipate ar trebui sa-l sanctioneze.
“Vinovati se fac cei de la guvernare, si in primul rand presedintele Basescu, si trebuie neaparat sa plateasca pentru acest lucru, asta e ceea ce-si doresc oamenii. Decenta ar impune, ca in orice tara democratica, un Guvern care nu mai are suport popular sa-si dea demisia, alegeri anticipate si un viitor Parlament inclusiv sa-l sanctioneze pe actualul presedinte care si-a incalcat toate angajamentele si atributele constitutionale”, a spus Ion Iliescu.
Fostul sef de stat a mai adaugat ca situatia dificila in care se afla in prezent tara noastra este cauzata de guvernarea defectuoasa si ca protestele nu au o motivatie cu substrat politic, ci reprezinta vointa obiectiva a oamenilor, a caror nemultumire privind masurile radicale de austeritate a atins limita de suportabilitate.
“A fost o masura arbitrara din partea presedintelui, care nu are asemenea atributiuni. Oamenii protesteaza pe buna dreptate, pentru ca aceasta formula – presedinte jucator – este anticonstitutionala si presedintele plateste pentru aceasta aventura pe care si-a asumat-o sa incalce sistematic Constitutia, sa se substituie Guvernului, sa nu tina seama de institutiile statului, de Parlament”, a spus Iliescu la plecare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-