Published On: mar, Ian 3rd, 2012

GBS: PLANURI DE ANVERGURA PENTRU 2012

Share This
Tags

Anul 2012 se anunta unul cu planuri ambitioase, Consiliul Judetean Braila avand stabilita o serie de investitii si finalizari de proiecte, pentru locuitorii judetului nostru. Astfel, consilierii braileni au votat in unanimitate la finele anului trecut mai multe proiecte de hotarare ce au in vedere dezvoltarea Brailei, in special in ceea ce priveste domeniul sanatatii. Planurile presedintelui Gheorghe Bunea Stancu se refera la achizitia de aparatura ultraperformanta pentru Spitalul Judetean de Urgenta Braila, amintind in cadrul sedintei si de discutiile pe care acesta le are cu doctorul Dima Stefanita, cel mai bun doctor roman in domeniul embolizarii. “Eu zic ca noi ca si consilieri am votat multe proiecte de hotarare bune si foarte bune. Probabil 99% vom prinde in anul investitional 2012 ca si propunere din partea mea – scintigraful, acceleratorul de particule, angiograful biplan pentru cardiologie investigationala si pentru ceea ce inseamna embolizare. Deja este o discutie facuta cu cel mai bun doctor pe care il are Romania astazi, Dima stefanita, care opereaza in Franta. Vom continua cu terapia intensiva pe care am inceput-o si cu cardiologia care este in faza de proiectare si va incepe executia,” a declarat presedintele Consiliului Judetean.

Desi ordinul Ministrului Sanatatii prevede ca administratiile locale sa aduca o contributie de doar 5% pentru unele proiecte, Stancu a propus consilierilor judeteni marirea procentului de la 5% la 50% din partea administratiei locale conform planului de investitii aprobat in 2011.

“Exista un ordin al ministrului Sanatatii in care spune daca administratia locala pune 5%, diferenta o pun cei de la minister. Noi nu vrem sa punem 5% si o sa va propun sa punem 50% si restul 50% sa ne dea ministerul. Nu vrem bani decat pe dotari, restul facem noi asa cum am discutat si aprobat planul de investitii. Toate investitiile incepute in anul 2011 vor fi pe primele pozitii la investitiile din 2012, conform legii. Nu uitati ca avem 11 sali de operatie care vor avea prioritate in ceea ce priveste prima parte a anului. As dori ca pana in luna iunie-iulie 2012 sa fim gata cu toate”, a precizat Stancu.

Facand bilantul anului 2011, presedintele CJ, doreste sa faca unele schimbari in modul de desfasurarea a activitatii de la ambulatoriu, spunand ca in perioada care urmeaza se va definitiva un regulament in care sa se specifice conditiile de acces ale pacientilor la aparatura nou-achizitionata.

“In legatura cu ambulatoriul, nu functioneaza asa cum mi-am dorit. Mai avem multe de lucrat in el, in primul rand cu mentalitatea medicilor si a personalului care il deserveste. Tot spitalul vrea sa faca investigatii doar in ambulatoriu unde sunt cele mai bune aparate, nu mai e bun spitalul acum… Lucram la un regulament impreuna cu conducerea, cu managerul, la ceea ce inseamna accesul si modul in care se intra in acest ambulatoriu. Partea buna este ca toata lumea apreciaza, exista acea receptie, e civilizat, se asteapta, se intra atunci cand iti vine randul, sunt si lucruri bune, dar nu sunt asa cum mi-as fi dorit eu sa functioneze,” a conchis Bunea Stancu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-