Published On: Soare, Ian 15th, 2012

GBS: “Braila nu are jucatoare de transferat”

Share This
Tags

In cadrul unei conferinte de presa, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele clubului de handbal brailean HC Dunarea Braila, a precizat ca echipa braileana nu are jucatoare de transferat. Declaratia sa vine dupa ce a devenit public faptul ca, handbalista Gabriela Perianu este dorita de gruparea valceana Oltchim. Ei nu sunt singurii care vor jucatoare de la Braila. Pe lista s-a mai inscris si campioana Danemarcei, cu toate ca sansele de reusita sunt slabe.

Conducerea clubului este ferm convinsa ca nicio jucatoare nu este disponibila pentru transferuri ci poate doar imprumutate unor echipe. “Braila isi creste jucatoarele pentru Braila si pentru braileni, avem o sala mare, frumoasa si nu are rost sa facem acest lucru, ele vor ramane aici la Braila si nu avem de gand sa le dam, decat in divizii din acelasi nivel cu noi sau inferioare si doar imprumutate” a precizat presedintele clubului.

HC Dunarea Braila este considerata a fi una dintre emblemele orasului de la Dunare si ca atare se vrea a fi o echipa competitiva, o echipa de cupe europene, iar pentru ca acest lucru sa fie realizabil este nevoie de munca si efortul fetelor crescute in sanul sportului brailean. Astfel, se merge pe ideea crearii unei baze proprii pornindu-se de la sustinerea Liceului Sportiv si a junioarelor care, mai tarziu sa fie selectionate la echipa mare. Drept exemplu este data, insasi Gabriela Perianu, crescuta la Braila, dar si alte handbaliste precum Tabarcea si Pavalache, care au si luat contact cu echipa mare HC Dunarea Braila. “Acum am inceput de la clasa I, usor, usor avem 5, 6 jucatoare intre 13 si 15 ani care vin din urma, cele care au fost campioane si vicecampioane 2-3 ani de zile la rand, de fapt este clasa lui Alexandru Viorel. Mai avem si de la Cristi Preda una, doua, Tabarcea si Pavalache care se antreneaza cu echipa mare, avem si portar care se antreneaza cu echipa mare. Incepem usor, usor sa ne creem baza de cadre tinere, de jucatoare tinere de la noi”, a declarat Gheorghe Bunea Stancu.

Asadar, rezultatul partidei de la Cluj nu schimba planurile conducerii HC Dunarea Braila in ceea ce priveste transferurile jucatoarelor ci se doreste progresul clubului prin perfectionarea tinerelor talente descoperite la LPS.

Ioana Pirvu

Comentarii

comentariu

About the Author

-