Published On: mie, Ian 4th, 2012

Fetita de 8 ani, numita “prostituata” in orasul sau natal

Share This
Tags

* Povestea emotionanta a copilului caruia ii este frica sa mearga la scoala * video pe www.infobraila.ro

O fetita in varsta de 8 ani este jignita frecvent, fiindu-i teama chiar sa mearga la scoala, deoarece este numita “prostituata” in orasul sau natal. Na’ama Margolese este o fetita evreica in varsta de 8 ani, care a devenit un simbol pentru cresterea numarului de abuzuri asupra femeilor si tinerelor in Israel, scrie dailymail.co.uk. Desi este religioasa si poarta fusta si maneci lungi, fetita nu este suficient de credincioasa pentru fanaticii din orasul Beit Shemesh, aflat la aproximativ 17 kilometri departare de Ierusalim. Evreii ultra-ortodocsi reprezinta sectorul cu cea mai rapida crestere in Israel si au devenit din ce in ce mai agresivi in incercarea de a-si impune credinta.

Acestia chiar au facut o campanie impotriva unui simbol al unei clinici pentru femei, spunand ca utilizarea cuvantului “femeie” in public este indecenta. Fetita a povestit ca a fost jgnita de barbati ultra-ortodocsi care considerau ca este imbracata indecent. “Mi-e teama ca as putea fi ranita”, a declarat Na’ama, care a explicat ca ultra-ortodocsii ar vrea ca ea sa se imbrace ca o Haredi – termenul ebraic pentru evreii cu haine negre, care il respecta pe Dumnezeu.

Na’ama se teme cel mai tare de drumul de la scoala spre casa, care nu are mai mult de 300 de metri, si spune ca viata in Beit Shemesh este inspaimantatoare. Mama fetitei, Hadassa, o imigranta americana care se imbraca cu fusta si poarta esarfa pe cap in semn de respect fata de traditia ebraica, a declarat ca ea si fetita ei au fost scuipate, numite prostituate si bastarde si sfatuite sa plece. “Daca aceste lucruri se intampla acum, iar autoritatile nu fac nimic, ce se va intampla peste cativa ani? Acesta este un grup terorist”, a declarat Hadassa. In urma cu cinci ani, o alta fata a fost atacata pentru ca a vrut sa stea pe locurile din fata in autobuz.

Desi guvernul insista ca astfel de incidente sunt rare, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat ingrijorat de cresterea numarului de grupari religioase si politice in Israel. “Intr-o democratie liberala, domeniul public este deschis si sigur pentru toti oamenii, barbati sau femei, iar hartuirea si discriminarea nu au ce cauta”, a declarat Netanyahu. Premierul a declarat ca a ordonat utilizarea fortei legale pentru a opri orice tentativa de violenta sau hartuire si pentru a indeparta semnele care discrimineaza femeile de barbati de pe strazile din unele districte ultra-ortodoxe.

Comunitatea ultra-ortodoxa reprezinta doar aproximativ 10% din populatia de 7,7 milioane de locuitori a Israelului, insa rata crescuta a nasterilor si tiparele de vot au contribuit la dobandirea prosperitatii si a influentei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-