Published On: joi, Ian 26th, 2012

Elevii din Cazasu au vizitat miercuri Muzeul Brailei

Share This
Tags

*vizita a facut parte dintr-un proiect educational de cunoastere a istoriei

In data de 20 ianuarie 2012, incepand cu ora 11, la Scoala cu clasele I-VIII Cazasu, a avut loc o etapa a proiectului educational “Educatia pentru patrimoniu, o forma alternativa de cunoastere a istoriei”, proiect coordonat de Viorel Stoian si Niculina Dinu, muzeografi ai sectiei „Istorie” a Muzeului Brailei si la care au participat mai multe scoli din judetul Braila.

Din partea scolii din Cazasu au participat elevii clasei a V-a indrumati de profesor Daniela Vrabie, in cadrul intalnirilor discutandu-se probleme legate de patrimoniul cultural si necesitatea protejarii lui. Elevii au fost familiarizati cu terminologia de specialitate, iar un accent deosebit s-a pus pe patrimoniul si istoria locala a localitatii Cazasu, mentionandu-se scoala, biserica si primaria, acestea fiind cladiri cu insemnatate istorica.

Astfel, miercuri a fost randul elevilor sa ii viziteze pe muzeografi, care i-au invitat pe copii sa viziteze expozitia Muzeului Brailei din Piata Traian nr. 3, pentru o mai buna intelegere a notiunilor prezentate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-