Published On: mie, Ian 18th, 2012

Discutiile Putere-Opozitie, esuate

Share This
Tags

Dupa intalnirea stabilita pentru ieri, dintre reprezentantii partidelor de la Putere si ai celor din Opozitie, Victor Ponta a declarat ca discutiile nu s-au finalizat cu niciun rezultat concret si ca, in ciuda faptului ca revendicarile au fost numeroase, niciuna nu a primit raspuns. Astfel, Victor Ponta s-a intalnit cu Emil Boc pentru a cere atat renuntarea la ideea comasarii alegerilor parlamentare cu cele locale, cat si demiterea ministrului de Interne, Traian Igas, pentru modul cum a gestionat situatia de criza din ultimele zile din Piata Universitatii.
O alta propunere a partidelor din Opozitie a fost infiintarea unei comisii comune Putere-Opozitie pentru organizarea de alegeri anticipate si pentru alegerea unui numar mai mic de parlamentari, prin vot uninominal.
Pe aceeasi linie, in ciuda faptului ca Victor Ponta a anuntat ca revendicarile Opozitiei raman aceleasi, premierul Emil Boc a facut public faptul ca s-a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, in cursul saptamanii urmatoare.
Inainte de intalnire insa, fiind intrebat daca sustine propunerea presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, ca Traian Basescu sa fie sanctionat pentru comportamentul sau neconstitutional, Victor Ponta a raspuns: “Cand ne vom intalni cu domnul Basescu, da! Acum ne intalnim cu domnul Boc, presedintele PDL si trebuie sa existe acord politic intre fortele politice din Parlament privind inlocuirea guvernului actual cu un guvern de tehnocrati si in mod sigur alegeri cat mai rapide”.
In cadrul discutiilor care au durat aproximativ o ora, prim-ministrul Emil Boc si-a aratat disponibilitatea de a veni in Parlament o data pe luna, pentru a-si argumenta masurile pe care intentioneaza sa le ia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-