Published On: mie, Ian 18th, 2012

Deficitul bugetar pe 2011, la limita convenita cu FMI

Share This
Tags

Recent, surse din cadrul arcului guvernamental au facut precizari referitoare la cifrele economice pe anul 2011. Astfel, asa cum anuntase din Guvernul la inceputul acestei luni, cresterea economica a Romaniei s-a situat anul trecut in jurul valorii de 2%, iar deficitul bugetar a fost la nivelul a 4,35% din cuantumul Produsului Intern Brut al Romaniei, asadar la limita convenita cu Fondul Monetar International in cadrul acordului, care era de 4,4%.
Reprezentanti avizati din cadrul Guvernului au declarat ca “”datele pentru intregul an releva ca deficitul bugetar a fost de 4,35% din PIB, cu putin sub tinta stabilita”. Andreea Paul-Vass, consilierul pe probleme economice a premierului Emil Boc declara, in urma cu doua luni, ca, potrivit datelor statistice, in anul 2011 Romania va inregistra o crestere economica de 1,7% si un nivel al deficitului de 4,1% din PIB.
In acelasi timp, surse oficiale dezvaluiau anul trecut ca reprezentanti ai autoritatilor locale, cu preponderenta membri ai Partidului Democrat-Liberal, ar fi avut informatii despre deficitul anual, care era cu aproximativ 1,5 procente sub tinta convenita cu FMI, si in consecinta au facut presiuni asupra functionarilor din Ministerul de Finante pentru a li se repartiza sume mai mari de bani la sfarsitul anului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-