Published On: lun, Ian 16th, 2012

Daniela Andreescu, fostul secretar general al Guvernului, gasita incompatibila de ANI

Share This
Tags

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a finalizat procedurile de evaluare a activitatii fostului secretar general al Guvernului Romaniei, Daniela Andreescu, iar inspectorii au constatat incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa.
Conform prevederilor legale in vigoare, conflictul de interese este definit ca fiind “situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative” (L 161/2003).
Andreescu a fost declarata incompatibila deoarece in cursul mandatului sau a a aprobat Nota Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) privind atribuirea catre Asociatia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spatiu de 105 mp, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, bloc L 111A, sector 3, Bucuresti, pe o perioada de un an de zile.
Potrivit cadrului legal de organizare a administratiei publice centrale, “Secretariatul General al Guvernului functioneaza in subordinea primului-ministru si este condus de un secretar general cu rang de ministru”, astfel ca inspectorii ANI au identificat elemente in sensul incalcarii regimului juridic al conflictului de interese, deoarece, conform dispozitiilor art. 72 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediu de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, persoana care exercita functia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau functii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligata sa nu emita acte administrative sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu ia sau sa nu participe la luarea unei decizii in exercitarea functiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau sau rudele de gradul I.
Guvernul a aprobat, in sedinta din 16 noiembrie 2011, o ordonanta de urgenta prin care sunt puse in vanzare peste 700 de imobile aflate in administrarea RA-APPS. Pe lista acestor imobile se regaseste si sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se afla pe strada Ion Campineanu nr.3A, precum si o cota indiviza, de 32,89 de metri patrati, situata la parter, la adresa la care se afla firma lui Aurel Teodorescu, sotul Danielei Andreescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-