Published On: mar, Ian 17th, 2012

Contribuabilii braileni pot depune cereri pentru restituirea diferentei de taxa auto

Share This
Tags

Potrivit  prevederilor Legii nr.9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr.17/10.01.2012, persoanele fizice sau juridice, dupa caz, au obligatia de plata a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehiculele dobandite sau detinute si au dreptul la restituirea unor sume reprezentand diferente dintre taxa de poluare achitata conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.50/2008, aprobta prin Legea nr.140/2011, cu modificarile si completarile ulterioare si taxa pentru emisiile poluante datorata potrivit Legii nr.9/2012.

Organele fiscale brailene, respectiv Directia de Administrare a Finantelor Publice Braila, vor primi si vor inregistra toate cererile contribuabililor, atat cele privind stabilirea taxei de plata, cat si cele de restituire, prevazute de Legea nr.9/2012, solutionarea acestora putand fi efectuata deja deoarece normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin H.G. nr.9/2012, precum si a ordinelor prevazute de aceste norme au fost publicate in Monitorul Oficial.

In situatia in care contribuabilii braileni au platit taxa pe poluare in conformitate cu prevederile O.U.G. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, cu modificarile si completarile ulterioare si nu au efectuat inmatricularea autovehiculelor pana la data intrarii in vigoare a Legii 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, respectiv 13.01.2012, iar taxa achitata este mai mare decat cea stabilita prin noua lege, Directia de Finante Publice Braila va elibera contribuabililor o adresa din care sa rezulte ca taxa achitata poate fi utilizata la inmatricularea autovehiculelor in conformitate cu prevederile noii legi.

Brailenii pot depune cererile privind stabilirea taxei de plata, cat si cele de restituire a diferentelor, la Directia de Finante Publice Braila.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-