Published On: lun, Ian 9th, 2012

Cazurile de coruptie din invatamantul brailean, sesizate la TelVerde

Share This
Tags

*TelVerde aloca un numar de telefon accesat gratuit pentru combaterea cazurilor de coruptie din invatamant

Incepand cu data de 9 ianuarie 2012, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) aloca linia TelVerde 0800 801 100 (telefon gratuit) pentru facilitarea sesizarii si inregistrarii in timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la coruptie din sistemul national de invatamant, asadar si brailenii care au cunostinta de activitati de natura penala desfasurate in unitatile scolare din municipiu sau judet pot sesiza faptele la TelVerde. Linia telefonica va putea fi accesata zilnic, intre orele 9.00-19.00, de luni pana vineri.
Inregistrarea faptelor care vizeaza riscuri de vulnerabilitate la coruptie sau denunturi de fapte de coruptie din sistemul de educatie reprezinta principalul obiectiv al activitatii operatorilor serviciului TelVerde. Informatiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etica a MECTS si, de asemenea, vor fi puse de catre respectiva comisie la dispozitia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme abilitate prin lege.
Introducerea serviciului TelVerde este parte integranta a proiectului „Prevenirea coruptiei in educatie prin informare, formare si responsabilizare”, finantat prin Fondul Social European prin Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative”, avand ca beneficiar Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Asociatia pentru Implementarea Democratiei si Universitatea Titu Maiorescu in calitate de parteneri. (M.M.)

Comentarii

comentariu

About the Author

-