Published On: lun, Ian 30th, 2012

Braila, sub cod portocaliu de ger

Share This
Tags

Administratia Nationala de Meteorologie a emis ieri o avertizare cod portocaliu de ger pentru cea mai mare parte a teritoriului tarii, valabila in intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, in aceasta perioada temperaturile minime ajungand la valoarea de minus 27 de grade.

Astfel, incepand de ieri si pana vineri, in Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea vremea se va mentine geroasa, in special noaptea si dimineata, potrivit datelor furnizate de meteorologi.

Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre -27 si -17 grade, si nici pe timpul zilei valorile nu vor trece de pragul de 0. In Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei vantul va avea viteze ce vor atinge la rafala 40 – 50 kilometri pe ora, accentuand senzatia de frig, iar indicele de racire (IR) va cobori sub pragul critic de -32 de unitati.

Totodata, meteorologii au emis o avertizare “Cod galben” pentru acelasi interval 30 ianuarie – 3 februarie, valabila pentru Crisana si Banat, unde noaptea, temperatura va cobori sub -10 grade, iar in timpul zilei maximele vor fi usor pozitive.

Comentarii

comentariu

About the Author

-