Published On: vin, Ian 13th, 2012

Braila sarbatoreste 162 de ani de la nasterea lui Eminescu

Share This
Tags

Pe data de 16 ianuarie 2012, Muzeul Braila in colaborare cu Muzeul National al Literaturii Romane Bucuresti si Scoala cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” Braila, va organiza un spectacol dedicat implinirii a 162 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Astfel, incepand cu ora 11.00 va avea loc vernisajul expozitiei „Eminescu si Perpessicius”, expozitie de carte si documente din fondul memorial „D. P. Perpessicius” al Muzeului Brailei prezentate de muzeograful Elena Ilie, seful sectie „Memoriale”, la Casa Memoriala „D. P. Perpessicius”, strada Cetatii, nr. 70.

La ora 12.00, manifestarile vor continua la Muzeul Brailei din Piata Traian, nr. 3, printre activitati numarandu-se vernisajul expozitiilor „Eminescu in medalistica” si „Piese rare si unicate din arhiva si biblioteca Ion C. Rogojanu” prezentate de profesorii Zamfir Balan si Victor Macarie, conferinta „Eminescu si Eminovicestii” prezentata de dr. Valentin Cosereanu si premiile Concursului Interjudetean de Creatie Literara si Reviste scolare „Mihai Eminescu” – Braila, editia a XV-a, prezentate de prof. Evelina Dumitrascu, director al scolii cu clasele I-VIII “Mihai Eminescu” Braila. (M.M.)

Comentarii

comentariu

About the Author

-