Published On: mie, Ian 11th, 2012

Braila inregistreaza primul caz de gripa din acest sezon

Share This
Tags

Primul caz de gripa sezoniera la nivelul judetului Braila a fost inregistrat in ultima saptamana. Este vorba despre o femeie in varsta de 82 de ani, din mediul urban, care a fost izolata la domiciliu, unde primeste ingrijiri medicale. Pe langa cazul din judetul nostru, la nivel national mai exista inca 7 cazuri.

In prezent, Ministerul Sanatatii a oprit campania de vaccinare pentru o perioada de pana la zece zile din cauza unor suspiciuni privind calitatea vaccinului romanesc, astfel ca Directia de Sanatate Publica Braila a transmis notificari tuturor unitatilor medicale din judet ca sa sisteze campania de vaccinare antigripala pe o perioada de 7-10 zile. Se pare ca 350.000 de doze produse de Institutul Cantacuzino pentru campania din 2012 ar avea concentratia uneia dintre cele trei componente la un nivel mai scazut decat cel cerut, insa acest lucru se va sti cand vor fi gata rezultatele la toate testele.

La nivelul judetului Braila s-au vaccinat peste 11.000 de persoane si la  niciuna dintre acestea nu au fost semnalate  reactii adverse. Pentru derularea celei de-a doua etape a  campaniei de vaccinare, Directia de Sanatate Publica Braila a primit 22.650 de doze de vaccin antigripal. Pe stoc mai exista un numar de 18.000 de doze, a caror utilizare a fost oprita momentan. (Ioana Pirvu)

Comentarii

comentariu

About the Author

-