Published On: joi, Ian 19th, 2012

Basescu nu aude si nu vede

Share This
Tags

In cadrul primei conferinte de presa sustinute de presedintele Traian Basescu dupa declansarea protestelor la nivel national, seful de la Cotroceni nu a facut nicio referire la violentele inregistrate in primele zile ale revoltelor in Piata Universitatii si la revendicarile oamenilor iesiti in strada.

Iesirea publica a presedintelui vine in urma intrevederii acestuia cu ambasadorii acreditati in Romania, iar in timpul discursului care a durat aproximativ o ora, presedintele a ignorat total subiectul protestelor declansate impotriva sa, limitandu-se la a face retrospectiva anului 2011 din punct de vedere economic si la a aduce laude Guvernului pentru primul loc ocupat la capitolul “investitii”.

Mai mult, Traian Basescu pare sa ignore in continuare dezaprobarea oamenilor fata de tema reorganizarii teritoriale, acesta spunand ca ideea se mentine si pentru anul 2012. “Voi continua sa fiu un partener activ al guvernului in ceea ce priveste adoptarea masurilor la care ne-am angajat prin acordul cu FMI si UE. Avem in vedere o eventuala reorganizare administrativa a tarii. Toate reformele reprezinta un puternic semnal de stabilitate dat pietelor”, spunea ieri presedintele.

La aproape o saptamana de la inceperea manifestatiilor de strada, oamenii asteptau cu interes o reactie din partea presedintelui, insa discursul de ieri i-a nemultumit pe protestatari, care acum au un motiv in plus de a continua miscarile de strada.

Astfel, asa cum ne-a obisnuit, de altfel, Traian Basescu ignora total si sfaturile venite din partea oficialilor Uniunii Europene, care indruma spre un dialog politic si social, ca unica solutie de a ajunge la un consens benefic pentru populatie.

Cu o zi in urma, dupa intalnirile de joi din cadrul Parlamentului European, presedintele institutiei europene, Martin Schulz, a declarat ca recomanda Guvernului de la Bucuresti sa ia in consideratie solicitarile oamenilor care au iesit in strada, deoarece acestia isi exprima ingrijorarea pentru viitorul copiilor lor.

“Am vazut in ultimele zile miscari enorme in tara si recomandarea mea pentru guvernele din toate tarile, dar pentru România in special,  este sa ii ia foarte in serios pe acei oameni care sunt cu adevarat in strada, pentru ca sunt oameni care nu mai au speranta pentru viitor. Iar oamenii fara speranta pentru copiii lor merita sa fie luati in serios si recomand tuturor actiuni economice urgente pentru a imbunatati traiul de zi cu zi. Oamenii din strada nu sunt interesati de dezbaterile noastre institutionale, ci de viitorul copiilor lor”, a declarat presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Asadar, Traian Basescu prefera in continuare sa se prefaca, mentinand aparenta unui climat social normal, in ciuda protestelor extrem de violente impotriva sa. Ramane de vazut cine va fi cel sacrificat pe altarul democratiei, avand in vedere ca poporul nu se mai multumeste cu promisiuni, ci vrea certitudini.

Comentarii

comentariu

About the Author

-