Published On: mie, Ian 25th, 2012

Basescu. Doua saptamani de proteste. Nicio reactie

Share This
Tags

Dupa douasprezece zile de proteste, mai violente sau mai pasnice, mai ample sau mai anemice, in Bucuresti si alte zeci de localitati din tara, Traian Basescu a hotarat cine va fi cel sacrificat. In cadrul discursului de la sedinta extraordinara a Parlamentului de marti, Emil Boc a anuntat ca Teodor Baconschi trebuie sa plece, pentru “derapajele si stangaciile verbale” postate pe blogul personal. In consecinta, premierul s-a repliat rapid si a propus un nou ministru pentru Afacerile Externe, in persoana lui Cristian Diaconescu, de la UNPR, si la fel de rapid acesta a depus juramantul de credinta in fata lui Traian Basescu.

Cum discursul in asemenea ocazii este inevitabil, toata lumea a asteptat cu rasuflarea taiata cuvantarea presedintelui, fiind convinsa ca acesta este momentul in care Basescu va face primele referiri la manifestatiile de strada din ultima saptamana si ceva. Nici vorba! In stilul caracteristic, Traian Basescu a gasit vinovatul, de data aceasta in persoana lui Ion Iliescu.

“Nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu, care nici mai mult nici mai putin, aproape de pe masa de operatie, transmitea ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dânsul inca nu a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revolutie”, a spus Basescu marti seara.

In replica, liderii Opozitiei au taxat imediat reactia presedintelui, nu atat pentru destinatarul criticii, cat pentru faptul ca nu a facut nicio referire la miscarile de protest care dureaza de aproape doua saptamani.

“Dupa doua saptamani de tacere, Traian Basescu nu a avut niciun cuvânt de spus romanilor nemultumiti. Uniunea Social Liberala a luat act cu stupoare de discursul halucinant si total rupt de realitate al presedintelui Traian Basescu. Dupa aproape doua saptamani de tacere, Traian Basescu nu a gasit niciun cuvant pentru nemultumirile si solicitarile protestarilor, preferand in schimb sa atace in mod incalificabil opozitia”, se arata intr-un comunicat USL.

Vizibil emotionat, si nu datorita solemnitatii momentului, Traian Basescu a declarat ca actiunile si discursurile Opozitiei sunt similare cu cele ale lui Vladimir Voronin, fostul presedinte al Republicii Moldova si actual lider al Partidului Comunist din tara vecina, insa nu a facut nicio precizare pentru protestatarii din Piata.

“Prin ignorarea totala a celor care protesteaza zilele acestea in strada, in tot mai multe orase, Traian Basescu arata inca o data cat de mult ii desconsidera si dispretuieste pe cetatenii României, datorita carora a ajuns in functia pe care o ocupa vremelnic. Iesirile nervoase ale lui Traian Basescu nu pot sa acopere faptul ca majoritatea covarsitoare a romanilor nu mai au incredere in reprezentantii actualei puteri, doresc un alt presedinte, un alt guvern si organizarea de alegeri anticipate”, se arata in comunicatul Uniunii Social-Liberale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-