Published On: mie, Ian 18th, 2012

Baletul “Spargatorul de nuci” de P.I.Ceaikovski, din nou la Braila

Share This
Tags

Teatrul rus de opera si balet din Odessa  va prezenta in premiera, sambata, 21 ianuarie incepand cu orele 18.30, la Casa Tineretului din Braila, “Spargatorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski, spectacol in doua acte: “Papusile” si “Variatii”.

Directia artistica apartine artisului emerit al Rusiei, Vladimir Troschenko, iar coregrafia este realizata de Marius Petipa. Balerinii care vor crea acest univers mirific sunt Anatoli Kazatki, Cristina Balaban, Evgheni Lagunov, Vladimir Borisov, Natalia Mirochnik, Dmitri Kruti, Ina Kisiliova, Serghei Dotsenko, Ana Gorobets, Vladimir Borisov, Ina Ciorna, Ruslan Vovk, Irina Bolichacova si Andrei Bondar.

In anul 2008, impresionantul spectacol a mai fost prezentat la Braila de Teatrul de opera si balet din Kiev.

Spargatorul de nuci nu este decat o papusa nostima, care poate sparge nuci. In ajun de Craciun insa, in visul unui copil, papusa devine un print frumos intr-o lume magica a jucariilor ce prind viata.

Fiind reprezentat pentru prima data in anul 1892, spectacolul a fost creat dupa basmul “Spargatorul de nuci si regele soarecilor” de E.T.A.Hoffmann si a obtinut succesul binemeritat dupa cateva decenii, in prezent fiind unul dintre cele mai apreciate programe artistice.

Biletele la spectacolul de balet de sambata se pot procura de la Casa Tineretului si Teatrul “Maria Filotti”, pentru suma de 70 de lei.

Madalina Meirosu

Comentarii

comentariu

About the Author

-