Published On: lun, Ian 23rd, 2012

Baconschi, invins de “mahala”

Share This
Tags

In cadrul sedintei extraordinare a camerelor reunite ale Parlamentului de ieri, programata pentru ora 13.00 si avand ca tema de discutie protestele din ultimele zece zile din Capitala si din tara, premierul Emil Boc a fost invitat la tribuna Parlamentului pentru a sustine un discurs cu privire la revendicarile Opozitiei si la miscarile de strada.

La finalul discursului, primul ministru al Romaniei si-a cerut scuze pentru reactia pe care unii dintre colegii sai au avut-o fata de lozincile manifestantilor din Piata Universitatii, referindu-se la postarea de pe blogul personal a ministrului de externe Teodor Baconschi, care i-a numit pe protestatari “mahala violenta si inepta incolonata”, Boc catalogand cuvintele lui Baconschi drept “derapaje si stangacii verbale”.

Spre surprinderea celor prezenti in sala, premierul Emil Boc a anuntat ca, in urma limbajului nepotrivit folosit de ministrul de externe, il revoca pe acesta din functia pe care o ocupa. “Am luat decizia de revocare din functie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si am inaintat presedintelui Romaniei propunerea de revocare din functie pentru declaratiile facute”, a spus Boc.

Baconschi a postat pe blogul personal, in urma cu o saptamana, la cateva zile de la declansarea protestelor la nivel national, ca “Un lucru devine din ce in ce mai clar pentru toti romanii de bine. A inceput inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii. Opozitia si-a activat in sfarsit intreg arsenalul mostenit de la Ana Pauker, Teo, Luca si Dej: derbedei inarmati, dezinformare, propaganda urii. Ne acuza ca vom fura alegerile doar pentru ca vrem ca romanii sa voteze, in diaspora si acasa. Ce vor ei, in schimb, e ca o populatie imbecilizata de televiziuni, infricosata de scenarii apocaliptice mereu dezmintite de realitate si, mai nou, de batausii scosi pe strazi, sa aleaga in locul reformei Statului retorica urii si neputintei ridicata la nivel de program politic. Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii”.

In momentul demiterii sale din functie, Teodor Baconschi se afla la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Comentarii

comentariu

About the Author

-