Published On: mar, Ian 3rd, 2012

Apocalipsa 2012: teoria conspiratiei in 3 preziceri despre sfarsitul lumii

Share This
Tags

Apocalipsa anuntata la 21 decembrie 2012 este alimentata cu zvonuri si reinterpretari ale unor evenimente care au mai avut loc, dar care nu au produs nicio paguba la vremea lor. Oamenii de stiinta au demontat pe rand toate teoriile despre marea Apocalipsa, insa raul a fost deja facut. De vina pentru aceasta teama globala sunt teoriile apocaliptice care circula cu mare viteza. Dar oare cat de plauzibile sunt aceste idei? Daca ar fi sa ii credem pe cei care le-au nasocit, atunci am putea crede ca exista foarte multe date care atesta iminenta unui dezastru in 2012. Problema este ca majoritatea acestor teorii privind evenimentele apocaliptice care ar trebui sa aiba loc in 2012 nu sunt altceva decat aduceri in prezent a unor preziceri care nu s-au adeverit la vremea lor.

In continuare vom analiza 3 teorii – cele mai cunoscute si vom afla parerea oamenilor de stiinta in legatura cu acestea:

1. Avem spre exemplu planeta ipotetica Nibiru, care pe 21 decembrie 2012 ar trebui sa produca mari cataclisme atunci cand va trece foarte aproape de Terra. Dar astronomul Phil Plait arata pe blogul sau ca aceasta predictie a mai fost facuta in trecut. El spune ca Nibiru ar fi trebuit sa treaca deja pe langa Pamant in mai 2003 – data la care Nancy Lieder a prezis ca aceasta planeta s-ar apropia de planeta noastra. Daca atunci nu s-a intamplat nimic, atunci de ce am crede ca in 2012 lucrurile vor sta altfel?

2. Avem si exemplul teoriei alinierii galactice din 2012, care si ea ar aduce o serie de dezastre pe Pamant. Nici aceasta nu este ceva nou. Pentru 5 mai 2000, daca va mai amintiti, se prevedea ca “marea aliniere planetara” sa produca mari catastrofe pe glob. 5 mai 2000 a venit, a trecut si nimic nu s-a intamplat, asa ca era nevoie sa se faca o noua predictie. Evident ca nu mai putea fi vorba despre o simpla aliniere planetara, deoarece nu mai credea nimeni in periculozitatea unui asemenea fenomen, deci au gasit un nou fenomen – aliniere galactica. In acest caz, in locul alinierii Pamantului cu Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn vom avea o aliniere a Pamantului cu Soarele si centrul Galaxiei. Dar nici acest fenomen nu este unul periculos. Dovada? Aceasta aliniere are loc in fiecare an in preajma zilei de 21 decembrie, asa cum explica David Morrison, cercetator NASA, pe siteul Agentiei Spatiale Americane. A simtit vreunul din voi ceva anul trecut? Dar acum 10 ani? Atunci cum putem sa credem ca anul viitor va fi diferit?

3. Nu putem incheia fara sa vorbim despre teoria mega-eruptiei solare, care ar putea distruge Pamantul anul viitor in decembrie. Tot David Morrison spune ca eruptiile solare reprezinta un fenomen normal in existenta Soarelui, dar ca acestea pot afecta doar satelitii artificiali de pe orbita Pamantului, nu si oamenii aflati la sol. Acelasi cercetator explica faptul ca activitatea solara prezinta cicluri de 11 ani. In acest interval, avem un minim si un maxim al activitatii solare. Maximul activitatii solare (perioada in care eruptiile solare sunt mai dese si mai puternice) in ciclul actual este asteptat in 2013, deci asocierea acestei teorii cu anul 2012 nu are sens.

Comentarii

comentariu

About the Author

-