Published On: Soare, Ian 22nd, 2012

APIA incepe eliberarea adeverintelor pentru accesarea de credite in sectorul agricol

Share This
Tags

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Braila informeaza beneficiarii din judetul Braila ai ajutoarelor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si, respectiv, a bunastarii si protectiei porcinelor, ca elibereaza adeverinte pentru aceia dintre ei care intentioneaza sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de la bancile comerciale care au incheiat conventii cu Agentia.

Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii braileni si nu numai, pana la primirea, la termenul prevazut de legislatia in vigoare, a ajutorului de stat care se acorda anual producatorilor agricoli beneficiari ai ajutoarelor de stat la care sunt indreptatiti, pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv bunastarii si protectiei porcinelor.

Pana la aceasta data, conducerea de la nivel central a APIA a incheiat conventii cu CEC Bank SA si cu Banca  Transilvania. Astfel, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o adeverinta prin care confirma ca beneficiarul a depus Cerere pentru solicitarea ajutorului de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv in favoarea bunastarii si protectiei porcinelor si, de asemenea, ca au fost efectuate verificarile administrative asupra Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare. De asemenea, in adeverinta este mentionata suma calculata in baza Cererii pentru solicitarea ajutorului de stat.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de Banca Creditoare in baza conventiilor incheiate.

Banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte / acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre Creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei, aici fiind incluse si garantii pe care Creditorul le poate solicita din partea Beneficiarului (fermierului).

APIA Braila recomanda potentialilor beneficiari braileni interesati, sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare banca (creditoare), pentru a beneficia de conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale, avand in vedere faptul ca optiunea de a solicita creditul apartine integral fermierului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-