Published On: joi, Ian 5th, 2012

Apa otravita

Share This
Tags

In timpul evenimentelor decembriste, de “pe sticla” se lansau tot felul de zvonuri, care mai de care mai alarmiste, unul dintre acestea avertiza ca “apa de la robinet este otravita”, chipurile niste teroristi(pe care de altfel nu i-a vazut nimeni) au patruns in statiile de purificare a apei si au infestat rezervoarele cu apa potabila.

Toate s-au dovedit, la vremea lor, niste falsuri ordinare, alarmiste!

In zilele noastre, linistite, nu ca cele de atunci, tensionate, parca nu ar fi suficiente toate E-urile de prin alimente, parca nu ne-ar ajunge legume si fructe importate de aievea si fara niciun gust, parca nu ne-am multumi cu lipsa unor medicamente vitale ori unele fara principii active. Ei bine, parca nu ne-ar ajunge toate aceste nenorociri postdecembriste si, colac peste pupaza, aflam ca si apa plata(ati auzit bine!) este cu adevarat otravita.

Firma complet iresponsabila, avida doar dupa beneficii grase si de pe urma “apei chioare”, fara un minim control bacteriologic ori analize de depistare a nitratilor, a nitritilor otravitori, o imbuteliaza in recipiente mari, de minimum cinci litri si ii da drumul pe piata. Daca nu i-am suspecta doar de neglijenta criminala, i-am acuza, mai grav, de crima cu premeditare.

Firma in cauza are vina ei, nu mica, dar alte intrebari planeaza acuzator asupra altora. Nu mai exista in tara asta organe, organisme, institutii abilitate si platite zdravan din banul public, avand sarcini exprese de a veghea la sanatatea publica?! Acestea ce fac? Nu verifica, nu preintamplina otravirile in masa?!

Zau ca stai si te intrebi (ca prostu’, ce mai!), nu cumva exista intentii ostile de exterminare prin orice mijloace a natiei romane?!

Altfel nu se explica indiferenta, iresponsabilitatea, indolenta cu care se trateaza la noi asemenea fenomene.

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-