Published On: lun, Ian 30th, 2012

Alesii din opozitie sustin ideea alegerilor separate

Share This
Tags

Pe tema alegerilor comasate s-a discutat de nenumarate ori, insa Curtea Constitutionala a inlaturat orice posibilitate de aplicare, prin declararea neconstitutionala a legii. Atat Guvernul cat si presedintele Traian Basescu au promovat ideea de alegeri comasate, in timp ce, liderii Opozitiei au venit cu argumente solide de fiecare data pe marginea acestor discutii.

Presedintele organizatiei PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, este de acord cu hotararea Curtii Constitutionale, acesta vazand-o ca pe o actiune normala, alegerile trebuind sa se desfasoare intocmai.

“V-am spus despre lucrul acesta ca este o normalitate stiti ca in ultimele luni am spus ca alegerile se vor tine la termen pentru ca asa este normal si asa este in toata Europa. A aparut si o simulare pe aceasta tema, pentru 3 iunie 2012. Pe 20 martie – se va anunta data alegerilor, care inseamna anuntarea cu 75 de zile inaintea termenului alegerilor, 23 martie – numerotarea circumscriptiilor, 9 aprilie – delimitarea sectiilor de votare, 12 aprilie – actualizarea listelor electorale, 24 aprilie – depunerea candidaturilor, 24 aprilie – solicitarea timpilor de antena, 4 mai – incepe campania electorala, 2 iunie – se sfarseste campania electorala, iar pe 3 iunie – sa fie data alegerilor. Deci daca alegerile ar fi pe 3 iunie acestia ar fi pasii care ar trebui urmati pentru a avea alegeri valide cu respectarea legislatiei in vigoare. Eu cred ca este o normalitate si nu se poate altfel nu putem sa sacrificam dorinta, normalitatea de dragul unor oameni care eu cred ca sunt bolnavi. Puterea asta este mai periculoasa decat betia, e foarte greu sa te desparti de ea. Eu ii inteleg dar eu cred ca noi trebuie sa sacrificam interesele noastre de dragul si de interesul poporului”, a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

Totodata, presedintele PSD Braila, a declarat faptul ca unii membrii PDL locali nu doresc alegeri comasate deoarece vor sa candideze pe ambele posturi. “Eu v-am spus cu alte ocazii ca in interiorul PDL-ului nu se doresc alegeri comasate si va dau exemplul celor de la PDL local, care vor sa candideze si la alegerile locale si la parlamentare si daca sunt alegeri comasate va trebui sa aleaga una dintre ele,” a declarat presedintele Gheorghe Bunea Stancu.

De asemenea, senatorul Ion Rotaru tine sa precizeze ca decizia unei instante nu poate fi comentata in niciun fel, ci doar trebuie aplicata.
“Odata ce s-a decis cu neconstitutionalitatea comasarii alegerilor nu mai are cum sa se mai intoarca cei de la guvernare”, a spus Ion Rotaru, senator PSD de Braila.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-