Published On: lun, Ian 16th, 2012

AJOFM organizeaza cursuri de calificare pentru brailenii someri

Share This
Tags

AJOFM Braila va organiza in primul trimestru al anului 2012, pentru persoanele ce se afla in cautarea unui loc de munca, cursurile de formare profesionala in ocupatiile de operator introducere, validare, prelucrare date, comunicare in limba engleza, pentru cei care au absolvit liceul.

Pentru cei care au absolvit 8-10 clase, AJOFM Braila ofera cursuri de frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, iar penru cei care au cel putin sase clase, pot opta pentru cursurile de ospatar, vanzator in unitati de alimentatie sau lucrator in comert.

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Pentru somerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele sau biletele de transport.

Cei care doresc incrierea in programele de formare profesionala, trebuie sa prezinte la sediul AJOFM din Braila, dosarul cu o cerere in care sa opteze pentru cursul la care doreste sa participe, o recomandare pentru curs care se obtine de la ghiseele 1, 2, 3 sau de la consilierul de formare din cadrul compartimentului de informare si consiliere privind cariera, cartea de identitate si certificatul de nastere atat in original cat si in copie, certificatul de studii a ultimei scoli absolvite, certificate de casatorie si adeverinta medicala din care sa rezulte starea de sanatate a persoanei si faptul ca aceasta este apta pentru exercitarea meserie pentru care doreste sa faca acest curs de calificare.

La finele cursurilor, dupa sustinerea examenului de absolvire, se elibereaza certificate de absolvire/calificare recunoscute la nivel national.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-