Published On: vin, Ian 6th, 2012

18.000 de doze de vaccin antigripal ramase nefolosite

Share This
Tags

Este cunoscut faptul ca iarna, numarul virozelor si al infectiilor cailor respiratorii este in crestere. Frigul de afara, un virus buclucas sau, poate, doar neglijenta noastra  ne pot cauza  dureri in gat, disconfort ori o stare generala de rau.

Solutia acestor probleme este vaccinul antigripal, care, asa cum se intampla in  fiecare an, este  un rau necesar. Ministerul Sanatatii pune la dispozitia populatiei cu risc crescut de infectii vaccinuri prin care se pot proteja.

La nivelul judetului Braila, Directia de Sanatate Publica a imunizat peste 10.000 de persoane  si mai sunt disponibile peste 18.000 de doze, care pot fi administrate persoanelor  doritoare sau care nu au fost imunizate in lunile precedente. Tot din datele furnizate de DSP Braila, reiese faptul ca numarul de infectii acute ale cailor respiratorii (LACSR) a fost de 630 de cazuri de imbolnaviri.

O veste imbucuratoare este aceea ca la nivelul judetului Braila nu exista niciun caz de gripa sezoniera. In schimb, la nivel national au fost inregistrate 7 cazuri. Sa speram ca aceste cifre se vor mentine constante, iar persoanele care nu s-au vaccinat anul trecut o mai pot face anul acesta pana in luna martie.

I.P

Comentarii

comentariu

About the Author

-