Published On: lun, Ian 23rd, 2012

153 de ani de la Unirea Principatelor Romane, celebrati la Braila

Share This
Tags

Celebrata de toti romanii din toata tara, ziua Unirii Principatelor Romane este sarbatorita maine, 24 ianuarie si la Braila.

Manifestarile pentru celebrarea Unirii incep cu orele 9.50 la Sala de spectacole a casei Tineretului unde fanfara Militara a garnizoanei Braila, va sustine un spectacol muzical, elevii scolilor Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogalniceanu si Constantin Sandu Aldea au pregatiti pentru publicul brailean un program artistic iar pe final de program, Corul Armonia va sustine un recital.

Manifestarile vor continua la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, recent mutat la intersectia Bulevardului Alexandru Ioan Cuza cu Calea Calarasilor unde va avea loc ceremonialul militar si anume, semnalul Trompetului, Marsul de intampinare, Prezentarea Onorului, salutul Drapelului de lupta, trecerea in revista a Garzii de Onoare si intonarea Imnului National al Romaniei.

In aceeasi locatie se va oficia si serviciul religios in prezenta unui sobor de preoti iar Prefectul Judetului, Dumitru Popa, va evoca printr-un discurs ziua de 24 ianuarie 1859.

Autoritatile brailene vor depune jerbe si coroane de flori in cinstea marelui Domnitor Alexadru Ioan Cuza, marele artizan al Unirii Principatelor Romane, momentul incheindu-se cu Hora Unirii, simbol al acestei zile importante din istoria Romaniei.

Ana-Maria Niculescu

Comentarii

comentariu

About the Author

-