Published On: mie, Ian 4th, 2012

“Votati Soarele!”

Share This
Tags

Mare tevatura s-a facut zilele acestea privitor la celebrele alegeri “libere si democratice” din 1946. Si nu intamplator! Pana la un punct exista o seama de similitudini cu ce se intampla acum, in anul electoral 2012. Si exista suspiciunea, deloc neintemeiata, cum ca asemanarile 1946-2012 s-ar putea sa mearga pana in panzele albe, adica mai pe sleau sa nu conteze cine vine si cu cine voteaza, ca din urne va iesi cine trebuie.

Se spune ca Stalin avea o conceptie absolut originala despre ce va sa zica democratia. El a spus-o clar: “Nu conteaza cine si cu cine voteaza, conteaza cine numara voturile”. Originala democratie, nu credeti?!

Drept urmare, consideram de maxima importanta respectarea unor reguli simple pentru scrutinul din 2012(doua, ori numai unul, nu conteaza!). Aceste reguli nu sunt creatia subsemnatului! Le-am depistat in interventiile unor oameni mult mai destepti. Si ele(regulile) sunt doua, numai doua:

Prima: Sa participam in numar cat mai mare la vot. Ideal ar fi sa avem suta la suta prezenta la urne.

A doua: Sa retinem sigla formatiunii politice ori a aliantei care raspunde asteptarilor noastre. In cabina de vot nu va trebui sa citim sutele de nume, listele interminabile, ci sa cautam doar sigla care ne intereseaza si sa depunem stampila in dreptunghiul respectiv. Scapam, astfel, de o corvoada inutila.

Si mai apoi, Dumnezeu cu mila!

Nota bene: “Soarele” a fost sigla “gruparii democratice” in 1946. Nu are nimic de-a face cu alegerile din 2012. Titlul e o metafora!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-