Published On: joi, Dec 1st, 2011

Ziua Nationala a Romaniei celebrata si la Braila

Share This
Tags

*Odata cu manifestarile de 1 Decembrie, brailenii au intrat in “maratonul” zilelor de sarbatoare

Romanii din toata lumea au serbat azi, ziua Nationala a Romaniei. La Braila intregul eveniment de serbare a zilei Nationale, a avut loc in Casa Tineretului, unde manifestarile au fost deschise prin intonarea imnului Romaniei de catre fanfara militara. Prefectul Dumitru Popa a citit discursul trimis de Premierul Emil Boc si a tinut sa ureze tuturor romanilor “La multi ani”, in special brailenilor care de ieri au intrat in sarbatoare. Fanfara braileana ne-a incantat cu muzica militara, iar  Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” impreuna cu Casa de Cultura a Municipiului Braila ne-a oferit un spectacol de muzica si dansuri populare.

Dupa salutul garzii de onoare si dupa binecuvantarea data de parintele Ioan Tudose, oficialii braileni au depus buchete de flori la statuia eroinei de la Marasesti, Ecaterina Teodoroiu. Printre acestia s-au numarat atat autoritatile brailene, cercetasii de la Filiala “Decebal” din Braila, reprezentantii comunitatii de rusi-lipoveni din oras, membrii asociatiei veteranilor de razboi filiala Braila cat si politicienii locali.

Manifestarea s-a incheiat cu parada militara la care au participat trupe din garnizoana braileana cat si cei de la jandarmerie, SMURD, pompieri, si politie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-