Published On: Soare, Dec 11th, 2011

USL vrea Guvern de tehnocrati si alegeri anticipate

Share This
Tags

In cadrul unei conferinte de presa a liderilor Uniunii Social-Liberale, co-presedintele Uniunii si Presedintele Partidului Social-Democrat, Victor Ponta s-a declarat profound nemultumit de faptul ca la Summit-ul de la Bruxelles Presedintele Traian Basescu a semnat tratatul de guvernanta fiscala fara a organiza in prealabil o dezbatere interna.

Cu toate acestea, Victor Ponta a declarat ca USL este de acord cu deciziile luate la Bruxelles pentru viitorul financiar al Uniunii Europene si a prezentat deja un plan propriu de implementare a acestor hotarari luate, in cinci etape. In opinia liderului PSD, Uniunea Social-Liberala propune infiintarea unui organism tripartit, format din Putere, Opozitie si Banca Nationala a Romaniei, care sa gaseasca cele mai eficiente modalitati de aplicare a deciziilor luate la nivelul Uniunii Europene.

Mai mult, Victor Ponta crede ca adaugarea prevederilor referitoare la deficit si la datoria de stat se poate face si printr-o lege speciala, adoptata prin votul favorabil a doua treimi din numarul total al deputatilor si senatorilor, nemaifiind asadar necesara revizuirea Constitutiei in acest moment.

Al treilea pas continut de proiectul USL presupune formarea unui Guvern de tehnocrati, care sa aplice toate masurile necesare relansarii economiei si sa pregateasca alegerile anticipate, urmand apoi a fi organizate alegeri parlamentare anticipate, ca in final, in al cincilea pas al programului, Parlamentul nou ales sa modifice Constitutia.

Oficialii UE impun ca, prin semnarea acordului pentru un buget national echilibrat si in surplus, in Constitutie sau intr-o alta lege echivalenta, sa fie adaugate prevederile potrivit carora deficitul structural nu trebuie sa depaseasca 0,5% din PIB-ul tarii, nivelul datoriei de stat sa nu fie mai mare de 60% din bugetul tarii, iar deficitul economic sa se incadreze in limita maxima de 3%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-