Published On: mar, Dec 6th, 2011

UDMR se opune reducerii numarului de parlamentari

Share This
Tags

In urma sedintei de ieri a grupurilor parlamentare ale Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania(UDMR), Presedintele formatiunii politice, Kelemen Hunor, a declarat ca partidul pe care il conduce sustine ideea comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare de anul viitor, insa cu o conditie, respectiv aceea de a se renunta la reducerea numarului de deputati si senatori. “Probabilitatea sa venim cu asumarea este mare si eu sustin aceasta varianta, pentru ca trebuie finalizata aceasta discutie despre comasare, trebuie sa stie fiecare formatiune politica cum se pregateste pentru alegeri, pentru mai sau pentru noiembrie. Cred ca asumarea raspunderii va fi solutia aleasa”, a spus Hunor.

Mai mult, Ministrul Culturii a mai declarat dupa sedinta ca UDMR este impotriva modificarii legilor electorale pana la sfarsitul anului, spunand ca nu sustine schimbarea acestor acte normative cu noua luni inainte de data alegerilor.

Kelemen Hunor a mai dezvaluit faptul ca partenerii lor de coalitie doresc sistemul electoral nominal, astfel ca UDMR nu se bucura de sustinerea lor in ceea ce priveste sistemul mixt, pe care maghiarii l-ar agrea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-