Published On: mar, Dec 13th, 2011

UDMR, minoritate-majoritara(sic!)

Share This
Tags

UDMR nu este partid politic. Este, mai degraba, un fel de sindicat al minoritatii maghiare din Romania. Da, dar un sindicat care lucreaza eficient, pe principiul pasilor marunti in interesul propriei etnii.

Desi nu este partid, UDMR-ul este un exemplu demn de urmat de acele formatiuni ce se declara nationale si romanesti. Este momentul sa se inteleaga ca politica, anume cea reala, se face doar in interesul oamenilor, al celor multi, si nu doar in beneficial gastii de partid.

Cum a ajuns UDMR “majoritar”?! Simplu! Prin nevoia de voturi in Parlament! Nimic nu misca in Camera, ca si in Senat, fara aportul maghiarilor. Orice initiativa legislativa, indiferent de unde vine, trebuie sa se bucure de acordul UDMR.

Atat de importanta a devenit aceasta uniune etnica, incat este “curtata”, acceptata la guvenare, consultata in mai toate problemele majore ale tarisoarei care, iata, se mai numeste, inca, Romania.

Cu alte cuvinte, soarta noastra a majoritarilor depinde in mare masura de decizia unei minoritati.

S-o spunem pe sleau, daca maine UDMR se supara si spune “la revedere” guvernarii (atentie, n-am spus “adio, guvernare”!), poimaine Guvernul si Presedintele sar din schema. Nu ca ar fi cine stie ce nenorocire, ca au mai sarit si altii din schema, pre numele lor Iliescu, Constantinescu, Roman, Vasile, Ciorbea si cati or mai fi fost, dar atarnarea soartei unei natiuni intregi, a unei majoritati, de decizia celor putini, calca in picioare tocmai principiile de baza ale democratiei.

Pe cand se va instaura, si in Romania, adevarata democratie?!

Jenica Chiriac

Comentarii

comentariu

About the Author

-