Published On: mie, Dec 28th, 2011

Tatal premierului Emil Boc va fi inmormantat astazi

Share This
Tags

Ioan Boc, tatal prim-ministrului Romaniei, a decedat marti seara, la varsta de 87 de ani. El a incetat din viata la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, unde urma o serie de tratamente dupa accidental vascular cerebral pe care l-a suferit in urma cu doua saptamani. In seara zilei de marti, insa, inima batranului a incetat sa mai lupte, medicii fiind nevoiti sa declare decesul dupa mai multe zeci de minute de manevre de resuscitare fara succes, cauza mortii fiind un stop cardio-respirator.

Ioan Boc mai suferise in trecut alte doua accidente vasculare cerebrale, din care s-a recuperate, iar in luna noiembrie a acestui an a fost internat din nou in spital pentru scurt timp, pentru tratarea unor afectiuni pulmonare.

Premierul Emil Boc si-a intrerupt atunci sedinta programata cu membrii Guvernului si a plecat cu un avion spre Cluj-Napoca, nu inainte de a-i indemna pe cei prezenti in sala sa aiba multa grija de parintii lor, pentru ca nu se stie cand va veni momentul cand ii vor pierde. Vizibil marcat de aflarea tristei vesti, Emil Boc a spus : “”Aveti grija de parintii dumneavoastra. Este cel mai frumos dar pe care îl puteti primi de la Dumnezeu”.

Trupul lui Ioan Boc va ramane in casa parinteasca a premierului pana astazi in jurul pranzului, cand rudele au programat ceremonia de inhumare. Tatal primului-ministru isi va dormi somnul de veci in cimitirul din satul Rachitele, judetul Cluj, la inmormantare fiind asteptati sa asiste si cativa dintre membrii Guvernului Boc.

Partidul Democrat-Liberal, al carui presedinte este Emil Boc, a facut public un mesaj de condoleante pentru Emil Boc, in care isi manifesta sprijinul pentru premier, in aceste momente grele. “Partidul Democrat Liberal este alaturi de preşedintele sau, Emil Boc, care trece prin marea durere a pierderii tatalui sau. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ioan Boc!”, se precizeaza in mesaj.

Desi fiul sau este politician si de multi ani persoana publica, Ioan Boc a ramas acelasi om simplu de la tara, care s-a tinut departe de obiectivele stanjenitoare ale camerelor de luat vederi ale jurnalistilor. El a fost de-a lungul vietii geamgiu, tamplar si a lucrat la cuptoarele unde se ardea varul de la marginea satului sau, Rachitele.

Comentarii

comentariu

About the Author

-