Published On: mie, Dec 7th, 2011

Romania prezinta in Africa de Sud pozitia UE cu privire la schimbarile climatice

Share This
Tags

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely este prezent in aceste zile la Durban (Africa de Sud), la cea de-a 17-a Conferinta a partilor la Conventia Cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice (UNFCCC), unde sunt prezenti 20 de sefi de state si de Guverne, Ban Ki-Moon, secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, precum si reprezentanti la nivel inalt a peste 190 de tari de pe tot globul.

In cadrul lucrarilor de la Durban s-a constituit un grup format din opt state membre ale Uniunii Europene, care vor prezenta pozitia UE cu privire la schimbarile climatice. Acest grup este constituit din Romania, Polonia, Danemarca, Marea Britanie, Germania, Italia, Ungaria si Franta.

Ministrul roman al Mediului a declarat cu privire la aceasta intalnire la nivel inalt ca postul de negociator obtinut de Romania in cadrul lucrarilor din Africa de Sud demonstreaza ca tara noastra are un cuvant greu de spus in ceea ce priveste schimbarile climatice la nivelul continentului european.

“Este extrem de important ca Romania are un cuvant de spus la aceste tratative in ceea ce priveste deciziile pentru viitor, in legatura cu unele probleme importante precum reducerea emisiilor de carbon, investitiile verzi si utilizarea certificatelor verzi dupa 2012. In aceste zile trebuie sa gasim solutii ca prin decizia finala de la Durban sa avem rezultate convingatoare pentru toate tarile participante’, a mai spus Borbely.

Comentarii

comentariu

About the Author

-