Published On: lun, Dec 5th, 2011

Romania, fruntasa Europei la hepatita A

Share This
Tags

Statisticile europene arata ca in Romania 50.000 de copii se imbolnavesc anual de hepatita A, mai cunoscuta sub numele de “boala mainilor murdare”. Cifra este cu atat mai ingrijoratoare daca ne raportam la cifra globala de un milion de copii care mor in fiecare an dintr-un motiv atat de simplu: nu se spala pe maini.

Lipsa igienei sau acordarea unei atentii precare acestor obiceiuri sunt elemente care duc la declansarea multor boli, motiv pentru care organizatiile si institutiile europene si mondiale care au ca obiect de activitate Sanatatea sunt foarte preocupate de acest aspect.

In Romania, Ministerul Educatiei are in derulare in zece judete din tara un proiect care are scop invatarea copiilor din gradinite aspecte referitoare la igiena si cum sa se spele pe maini.

Chiar si asa, implementarea in tara noastra a acestui tip de programe este ingreunata de situatia practica a locuintelor din Romania, deoarece peste 40% dintre ele nu sunt conectate la o retea de apa curenta, iar foarte aproape de capitala exista zone unde familiile se spala pe maini o data la trei zile si aproape niciodata cu sapun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-