Published On: mar, Dec 20th, 2011

Revolutionarii au protestat ieri in Piata Victoriei

Share This
Tags

Sute de revolutionari s-au adunat ieri in Piata Victoriei din Capitala pentru a protesta fata de legea care prevede anularea indemnizatiilor pentru aceasta categorie a populatiei. Printre revendicarile protestatarilor care s-au adunat in zona Muzeului Antipa se numara schimbarea cabinetului Boc, pe fondul saraciei profunde in care guvernantii au adancit tara si a celorlalte probleme cu care se confrunta populatia.

Fortele de ordine dislocate in zona pentru mentinerea calmului in perimetrul stabilit pentru protest au actionat prompt in momentul in care starea de nemultumire a revolutionarilor a degenerat, oamenii incercand sa rupa cordonul jandarmilor.

Manifestatia a devenit violenta in momentul in care protestatarii au inceput sa scandeze demisia Guvernului, a premierului Emil Boc si a Presedintelui Traian Basescu, protestatarii care au intrat in conflict direct cu jandarmii fiind retinuti. Pentru alti cativa oameni, starea de tensiune acumulata a avut repercursiuni asupra sanatatii lor, ei acuzand stari de lesin si avand nevoie de ajutorul cadrelor medicale.

Aceasta actiune de protest vine dupa o manifestatie similara, desfasurata tot in fata Muzeului Antipa pe 29 noiembrie, cand revolutionarii au cerut o intrevedere cu prim-ministrul Emil Boc. Organizatiile de revolutionari din tara au desfasurat in ultimul timp mai multe proteste, unii membri recurgand si la metoda extrema a grevei foamei pentru a convinge autoritatile sa le asculte doleantele.

In urma protestului din 29 noiembrie, liderii grupului de protestatari au ajuns sa discute cu reprezentanti din Ministerul Muncii, la discutii acestia din urma dovedind ca ei cunosc realitatea doar din cifrele din hartii. Protestatarii au aflat ca mai-marii Ministerului credeau ca numarul revolutionarilor din tara este de cateva ori mai mare decat cel real, acesta fiind si motivul pentru care au initiat legea pentru anularea indemnizatiilor primate in calitate de participant la caderea sistemului comunist in decembrie 1989.

Comentarii

comentariu

About the Author

-