Published On: joi, Dec 8th, 2011

Relu Fenechiu, din nou la DNA in cazul “Transformatorul”

Share This
Tags

Ieri dimineata, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a fost chemat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, pentru a i se prezenta schimbarea incadrarii juridice in dosarul instrumentat de catre procurorii DNA, din complicitate la abuz in serviciu in abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Aceasta masura a fost luata ca urmare a finalizarii expertizei din dosar, care s-a intins pe nu mai putin de doi ani, in prezent prejudiciul fiind estimat la o valoare deosebit de mare.

Astfel, dupa aproximativ o ora in care a discutat cu anchetatorii, lui Relu Fenechiu i s-a pus in vedere noua incadrare juridica, incadrare care este mai grava decat cea stabilita initial, cand impreuna cu fostul Ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei si alti trei invinuiti din dosar erau acuzati de complicitate la abuz in serviciu, iar cinci directori de la Electrica Moldova de abuz in serviciu.

In acelasi timp, procurorii i-au adus la cunostinta lui Relu Fenechiu ca o parte din imobilele pe care le detine au intrat sub sechestru asigurator.

Surse judiciare au afirmat ca in 2006, firmele lui Fenechiu, respectiv SC La Rocca SRL si SC Fene Grup SA, au cumparat zeci de transformatoare electrice cu numai 20 de miliarde de lei vechi, pe care ulterior penelistul le-a revandut catre Electrica Moldova la un pret de cinci ori mai mare, spunand despre acestea ca ar fi noi. In dosar este implicat si Cristian Adomnitei, fost Ministru al Educatiei, deoarece una din firmele sale a participat la licitatia pentru transformatoare.

In replica, vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, se apara, spunand ca toate afacerile intreprinse de firmele pe care le conduce s-au desfasurat in totala transparenta si cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-