Published On: lun, Dec 5th, 2011

Protest spontan al elevilor de la liceul Jean Monnet din Capitala

Share This
Tags

Urmare a vestii ca toata conducerea liceului va fi demisa, zeci de tineri liceeni de la Jean Monnet s-au strans ieri dimineata in fata unitatii scolare pentru a protesta fata de decizia Ministerului Educatiei.

Astfel, tot scandalul a pornit odata cu mediatizarea cazului de “viol” savarsit de unul din profesorii de sport ai liceului fata de o eleva, intretinut de cazul recent al altor doua eleve de la acelasi liceu, acuzate ca au furat unei studente intr-un club un aparat de fotografiat si mai multe telefoane mobile.

In consecinta, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a decis trimiterea Corpului de Control al Ministerului la liceul Jean Monnet din Capitala, pentru a verifica situatia documentelor, iar raportul emis a dezvaluit numeroase nereguli. Din verificari a reiesit ca evidentele sedintelor Consiliului de Administratie nu erau trecute in registre, lipsa proiectelor privind combaterea violentei si gestionarea situatiilor de criza, precum si multe absente nemotivate ale elevilor.

Pentru aceste motive, intreaga conducere a unitatii scolare a fost demisa ieri oficial, fapt care a starnit revolta elevilor. Acestia considera nedreapta sanctiunea aplicata de Minister, mai ales ca decizia prevede si monitorizarea timp de un an de zile a activitatii unitatii de invatamant.

Comentarii

comentariu

About the Author

-