Published On: lun, Dec 5th, 2011

Pretul locuintelor a continuat sa scada si in 2011

Share This
Tags

Potrivit datelor unui raport intocmit de unul din site-urile de imobiliare, locuintele vechi au continuat sa se ieftineasca si anul acesta. Astfel, pretul garsonierelor a scazut in luna noiembrie 2011 in medie cu 2,1%, iar pentru celelalte tipuri de locuinte scaderile au fost mai putin semnificative, respectiv aproximativ 1,8% pentru apartamentele cu doua si patru camere si doar 1% pentru locuintele cu trei camere, cifre raportate la aceeasi perioada a anului trecut.

In schimb, acelasi raport arata ca locuintele noi din Bucuresti s-au scumpit fata de luna noiembrie 2010, iar apartamentele in blocuri noi s-au scumpit in medie cu 5,6%, iar garsonierele cu 1,7%.

Preturile cerute de proprietari au scazut pentru apartamente cu doua camere cu aproximativ 7% fata de anul trecut, iar pentru garsoniere s-a inregistrat o scadere in medie de 8 procente, dupa cum arata datele site-ului magazinuldecase.ro.

Pentru acest studiu s-au utilizat datele publicate de catre proprietari in anunturile de vanzare, referitoare la preturi, suprafata si segment de imobil.

Chiar si asa, perioada de boom imobiliar inregistrata in 2008 a facut ca preturile apartamentelor, si vechi, dar mai ales celor noi, sa creasca nejustificat. Astfel, in zonele selecte ale Capitalei si ale marilor orase ale tarii se gasesc blocuri cu apartamente de sute de mii de euro, fata de alte capitale sau orase mari europene, unde cu aceeasi suma se pot achizitiona chiar si doua astfel de locuinte, conditiile de viata in zonele respective fiind peste medie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-