Published On: mie, Dec 28th, 2011

Presedintele CJ Calarasi, acuzat de ANI de abuz in serviciu

Share This
Tags

*Raducu Filipescu este banuit ca a alocat aproximativ un milion de lei de la bugetul de stat catre doua firme din a caror conducere face parte.

Conform datelor din ancheta desfasurata de Agentia Nationala Anticoruptie(ANI), Presedintele Consiliului judetean Calarasi, Raducu Filipescu, a alocat intre anii 2009-2010 mai multe sume de bani catre doua asociatii de dezvoltare intracomunitara, in cadrul carora acesta detinea functii de conducere.

Astfel, consecinta a semnarii hotararilor de aprobare a bugetelor judetului Calarasi pentru anii 2009 si 2010, firmele lui Filipescu au primit dupa votul din sedinta de Consiliu suma totala de 1.045.000 de lei. Este vorba despre Ecoaqua si Ecomanagement Salubris, in cadrul carora Raducu Filipescu detine functiile de presedinte, respectiv presedinte al Consiliului Director.

Obiectul de activitate al celor doua firme detinute de presedintele Consiliului Judetean Calarasi consta in finanţarea, organizarea si reabilitarea serviciilor de alimentare cu apa si canalizare si cea de colectare a deseurilor reziduale, la nivelul Judetului Calarasi.

Filipescu se afla la cel de-al doilea mandat de Presedinte al CJ Calarasi, iar cele doua societati care sunt in vizorul ANI au luat fiinta in prezentul mandat, prin hotarari luate in sedinte ale Consiliului Judetean.

Asadar, ANI a constatat incalcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativa si penala, in ceea ce il priveste pe Raducu Filipescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-