Published On: joi, Dec 1st, 2011

Premierul si presedintele, huiduiti de Ziua Nationala

Share This
Tags

Asa cum ne-au obisnuit in fiecare an, cu ocazia manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei, oficialitatile romane s-au impartit intre marile orase unde se celebreaza evenimentul. Astfel, anul acesta Premierul Emil Boc a acceptat invitatia autoritatilor de la Alba-Iulia si a fost prezent alaturi de alte nume importante din politica romaneasca, printre care Presedintele Partidului National Liberal(PNL), Crin Antonescu, fostul premier Adrian Nastase, Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas sau liderul Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD) Victor Ciorbea.

O prezenta inedita la manifestarile de la Alba-Iulia a fost delegatia din Republica Moldova, condusa de primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, grup indelung aplaudat de multime in momentul depunerii de coroane de flori.

Asa cum era de asteptat, premierul Emil Boc nu a fost primit cu bratele deschise de catre romanii adunati la eveniment, acesta fiind huiduit in momentul in care se indrepta spre statuia lui Mihai Viteazul din Alba-Iulia pentru a depune o coroana de flori. Mai mult, cativa oameni au strigat “Hotii” catre premier si catre ceilalti reprezentanti PDL, moment in care simpatizantii PDL prezenti in zona au acoperit corul de huiduieli strigand “Romania, Romania!”.

In schimb, Presedintele Partidului Poporului, OTV-istul Dan Diaconescu a fost aplaudat si ovationat de catre grupul de membri ai partidului sau. La evenimentul dedicat Zilei Nationale au fost inregistrate si mici incidente, printre care un grup de tineri basarabeni care strigau lozinci de genul “Basarabia e Romania” si afisau bannere cu textul “Ridica-te, Stefane, cu bratul tau cel sfant si uneste Basarabia cu al patriei pamant”. Tinerii erau studenti atat romani, cat si moldoveni, iar unii dintre ei intonau cantece patriotice, avand fetele acoperite cu fulare tricolore.

Un alt incident a fost semnalat in momentul in care o tanara a reusit sa ajunga la microfonul de unde de coordona ceremonia si a strigat “Salvati Rosia Montana!”.

Emil Boc a declarat in cadrul discursului sau de la Alba-Iulia ca iubeste tara pentru oamenii pe care ii are si ca “”viitorul ne duce catre prosperitate chiar daca prezentul este mai dur”.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a ramas in Bucuresti, fiind prezent la manifestarile organizate la Arcul de Triumf. Alaturi de el au mai participat la Bucuresti Ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea si proaspatul Presedinte al Senatului, Vasile Blaga, unde Basescu a avut parte de acelasI tratament  “neospitalier” ca si Emil Boc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-