Published On: vin, Dec 23rd, 2011

Politistii rutieri, de vorba cu elevii scolilor de soferi

Share This
Tags

In cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauza consumul de alcool la volan „Fii responsabil de sarbatori!”, Inspectoratul de Politie Judetean Braila, prin Serviciul Rutier, a initiat o serie de întalniri cu persoanele care urmeaza cursurile scolilor de soferi.

La prima activitate, care s-a adresat cursantilor de la Scoala de Soferi Profesionisti Keles, au participat politisti de la Serviciul Rutier, de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii si reprezentanti ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.

Activitatea a avut ca scop prevenirea consumului de alcool sau de stupefiante la volan. Politistii le-au amintit viitorilor soferi o serie de aspecte de ordin legislativ referitoare la consumul de alcool la volan, sanctiunile pe care le risca in astfel de situatii, dar, mai ales, pericolele la cer se expun atât ei, cât si ceilalti participanti la trafic.

Specialistii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila au adus în discutie efectele alcoolului sau a stupefiantelor si le-au explicat cursantilor scolii de soferi modul în care aceste substante afecteaza activitatea sistemului nervos central, dar si functiile psihice.

Politistii de la Serviciul Rutier i-au invitat pe cursanti la un dialog deschis pe tema prevenirii accidentelor de circulatie, in general, si, a celor produse pe fondul consumului de alcool sau stupefiante, in special. Au fost dezbatute diferite situatii cu care viitorii soferi se pot confrunta în trafic, acestea fiind analizate si solutionate împreuna cu politistii.

Intalnirea a fost interesanta, viitorii soferi au adresat întrebari si s-au implicat activ in discutii. Pentru a consolida informatiile prezentate a fost organizat un mini-concurs la care politistii au oferit premii simbolice participantilor (pliante cu sfaturi si recomandari informativ-preventive si odorizante auto), acestia fiind extrem de încântati de modul în care s-a desfasurat o altfel de lectie la scoala de soferi.

Politistii de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii le-au reamintit cursantilor ca responsabilitatea pentru siguranta pe drumurile publice apartine în egala masura fiecarui participant la trafic. A preveni presupune a actiona inainte ca un eveniment neplacut sa se produca, iar o conduita preventiva inseamna, înainte de toate, o dovada de respect si, în egala masura, un semn de atitudine civica.

Consumul de alcool la volan provoaca tragedii si de aceea o persoana care a baut trebuie sa înteleaga faptul ca sub nicio forma nu va mai avea calitatea de sofer. Inconstienta poate avea drept consecinte suferinta fizica, traume psihice, prejudicii materiale etc., motiv pentru care cursantii au fost sfatuiti o data în plus sa fie responsabili ori de câte ori circula pe drumurile publice.

Campania de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauza consumul de alcool la volan va continua si la alte scoli de soferi din municipiul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-