Published On: joi, Dec 8th, 2011

Politistii, la “vanatoare” de braconieri

Share This
Tags

In ziua de 7 decembrie, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila au actionat pe linia combaterii braconajului cinegetic. Cu aceasta ocazie, pe fondul de vanatoare nr.10 Tichilesti, apartinand Ocolului Silvic Lacu-Sarat, a fost depistat F.D. (46 de ani), din Braila, care avea asupra lui o arma de vanatoare si doua pasari impuscate, respectiv o garlita si un cormoran.

Din verificarile efectuate s-a stabilit ca acesta este detinator legal de arma, iar pasarile le-a impuscat in aceeasi zi, pe fondul de vanatoare nr. 7 Filipoiu, apartinand Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Braila, unde avea autorizatie de vanatoare numai pentru garlita mare, cormoranul fiind o specie protejata de lege si interzis la vanatoare.

De asemenea, s-a mai stabilit ca cel depistat a trecut cu arma pe fondul de vanatoare unde a fost depistat, dar si pe fondul de vanatoare nr. 50 Ostroavele, fara a fi autorizat de gestionarii acestor fonduri.

Arma de vanatoare, de calibru 16×2, un numar de 4 cartuse de vanatoare si pasarile impuscate au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar cel depistat este cercetat sub aspectul comiterii infractiunilor de “vanarea speciilor de vanat strict protejate, trecerea pe un fond de vanatoare cu arma de vanatoare fara acordul gestionarului” si “uz de arma letala fara drept”, fapte prevazute si pedepsite de Legea 407/2006 si Legea 295/2004.

Comentarii

comentariu

About the Author

-