Published On: mar, Dec 6th, 2011

Politistii deruleaza o noua campanie de prevenire a furtului din locuinte

Share This
Tags

*Campania „FII PRECAUT. HOTII NU DORM!” are ca scop informarea populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinte.

Timp de o luna Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si “Groupama Asigurari” desfasoara campania de prevenire a furturilor din locuinte „FII PRECAUT. HOTII NU DORM!”.

Activitatile circumscrise acestei initiative vizeaza transmiterea de recomandari cu caracter preventiv si promovarea campaniei prin intermediul mass-media, distribuirea unor materiale informativ- preventive, precum si iîntalniri cu grupuri tinta.

Pe parcursul derularii campaniei, organizatorii vor distribui 300.000 de pliante, 5.000 de afise, in special, catre asociatiile de proprietari, si flyere. Afisele vor fi expuse la avizierele asociatiilor de proprietari si la sediile unitatilor de politie.

Totodata, pentru diseminarea mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinte se vor organiza intalniri cu grupuri tinta: asociatii de proprietari, asociatii profesionale, angajati ai unor institutii sau societati comerciale etc.

Cu acest prilej se va promova grila realizata de catre specialistii Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii, prin intermediul careia se poate evalua gradul de vulnerabilitate al locuintei, prin prisma propriei atitudini si al modului de comportament al celorlalte persoane care locuiesc in imobil, in diverse situatii.

Grila de evaluare a sigurantei locuintei va putea fi gasita online, pe site-ul “Groupama Asigurari”, iar cei care o vor accesa vor primi, in functie de punctajul obtinut, recomandari preventive de natura sa conduca la cresterea nivelului de securitate al casei. Tot pe parcursul intalnirilor, vor fi prezentate aspecte de interes privind spargerile de locuinte, cu accent pe recomandarile de prevenire.

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Braila campania va fi implementata in municipiu si in orasele Faurei si Insuratei, de catre politistii de la Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii, cu sprijinul politistilor de proximitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-