Published On: mar, Dec 20th, 2011

Politia in actiune de Sarbatori

Share This
Tags

In perioada Sarbatorilor de iarna, toate unitatile Inspectoratului de Politie Judetean Braila sunt angajate in misiuni si vor actiona pentru asigurarea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica pe intreg teritoriul judetului.

Politistii vor executa misiuni specifice in zonele unde se vor desfasura manifestari culturale, sportive sau religioase, precum si in zonele de agrement, in vederea stapanirii situatiei operative si cunoasterea activitatii  persoanelor predispuse la incalcarea legii. Inspectoratului de Politie Judetean Braila se vor alatura si echipaje ale Jandarmeriei, Politiei de frontiera si ale celorlalte forte complementare care vor opera pe arterele din Judet si Municipiu.

Activitatile ce se vor desfasura pentru realizarea obiectivelor propuse, vor fi concentrate in special asupra pregatirii antiinfractionale si antivictimale in scopul prevenirii infractionalitatii, mentinerii ordinii publice prin desfasurarea  de masuri specifice pe liniile de munca a ordinii publice, politiei rutiere, investigarii fraudelor si masuri privind armele, explozibilii si substantele periculoase.

In ceea ce priveste ordinea publica, politia Braila impreuna cu efective ale jandarmeriei vor interveni pentru prevenirea infractionalitatii pe raza localitatilor urbane si rurale. Instituirea masurilor si dispozitivelor de ordine si siguranta publica, pe timpul manifestarilor publice, avand in vedere sprijinirea structurilor de jandarmi, va tine cont de locul de desfasurare, factorii de mediu si gradul de risc.

Echipajele de politie vor fi distribuite in perioada sarbatorilor, mai ales in timpul petrecerilor organizate de Craciun si de Revelion, astfel incat sa se acopere toate zonele unde sunt astfel de evenimente. Dispozitivele, ce vor patrula atat in Municipiu cat si in Judet se vor concentra asupra prevenirii si combaterii comercializ`rii ilicite cu produse pe baza de amestecuri pirotehnice, monitorizarii locurilor unde se organizeaza focuri de artificii, inclusiv respectarea conditiilor prevazute de lege ce trebuie indeplinite la locurile respective. Implicarea politistilor, in special in mediul rural, alaturi de celelalte institutii abilitate in realizarea masurilor de ajutoare a persoanelor aflate in dificultate ca urmare a unor eventuale fenomene meteorologice deosebite si consilierea prin indermediul politistilor de proximitate a persoanelor varstnice, indeosebi a celor care locuiesc singure, cu privire la activitatile antivictimale, sunt de asemenea pe lista de prioritatati.

Pe langa activitatile privind ordinea publica, politia Braila va interveni si in prevenirea si combaterea infractiunilor la regimul silvic, cu precadere a furturilor de material lemnos si a brazilor, in scopul comercializarii acestora in aceasta perioada, cat si prevenirea si combaterea furtului de animale, precum si depistarea persoanelor care se ocupa cu achizitionarea si comercializarea animalelor fara documente de provenienta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-