Published On: mie, Dec 14th, 2011

Perchezitionat pentru furt, gasit cu pistol letal

Share This
Tags

Ieri, 13 decembrie a.c., in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Braila, politisti de la Biroul de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului au descins la domiciliile brailenilor M.L. (25 de ani) si P.M. (24 de ani), suspectati de comiterea a doua furturi din incinta unui hipermarket din Braila.

Cu aceasta ocazie, in locuinta celui din urma, politistii au gasit un pistol si un numar de 14 cartuse aferente, motiv pentru care, la fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, care au preluat cercetarile si au stabilit ca arma in cauza este un pistol letal tip revolver, de calibru 357 Magnum, iar cele 14 cartuse sunt cu glont, au capsa nepercutata si sunt aferente armei.

Pistolul si munitia au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, urmând sa se stabileasca provenienta acestora.

Braileanul in cauza a fost retinut, pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Braila, iar astazi  va fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Pentru informarea tutoror cetatenilor, Inspectoratul de Politie Judetean Braila precizeaza ca, in conformitate cu prevederile legii privind regimul armelor si al munitiilor, pistoalele letale sunt clasificate din punct de vedere al destinatiei ca arme de aparare si paza, iar acestea pot fi procurate, in conditiile prevazute de leger, numai de catre urmatoarele categorii de persoane:

a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cât sunt in activitate si dupa incetarea activitatii, pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor;

b) persoanele prevazute de lege, care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii publice, pe perioada in care au aceasta calitate, cu exceptia personalului de paza din cadrul societatilor specializate de paza (senatorii, deputatii, primarii, presedintii consiliilor judetene etc.);

c) persoanele incluse in programe de protectie a martorilor, pe perioada in care au aceasta calitate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-