Published On: lun, Dec 19th, 2011

Pensiile si salariile in 2012 nu vor creste

Share This
Tags

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a spulberat orice speranta a romanilor ca veniturile lor vor creste in 2012, chiar si cu cateva procente. Demnitarul a declarat ca excedentul de venituri aduse la buget pe anul 2012 nu va fi folosit pentru usoare ajustari pozitive de pensii si salarii, asa cum se anuntase in cazul unei cresteri economice sustinute.

Ialomitianu a precizat ca surplusul de venituri de anul viitor va fi folosit exclusiv pentru sectorul “investitii”, insa a dat de inteles ca acele cresteri de venituri ar putea avea loc in ipoteza in care veniturile colectate la bugetul de stat vor fi mult peste asteptarile autoritatilor.

Asadar, Guvernul se bazeaza numai pe cresterea economica a Romaniei cand vine vorba de modificari financiare, declarand ca pensile si salariile nu se vor majora decat daca la buget vor exista destui bani pentru a fi platite inclusiv in 2013.

Gheorghe Ialomitianu a mai declarat ca desi a fost un proiect controversat, legea bugetului pe 2012 a fost elaborata in asa fel incat ea va proteja economia tarii in eventualitatea declansarii unui al treilea val al crizei financiare internationale, deoarece a fost luat in calcul un deficit bugetar de 1,9% si o crestere economica de 2,1%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-