Published On: mie, Dec 21st, 2011

Palatul Cotroceni. Destinul unei resedinte princiare – Marian Constantin

Share This
Tags

Albumul beneficiaza, pe langa o iconografie bogata si variata, si de competenta autorului textului, care a lucrat ani la randul la complexul muzeal si care a putut desfasura o munca de cercetare asidua fiind de asemenea binecunoscut pentru celelalte lucrari din domeniul arhitecturii princiare si boieresti.

Lucrarea este o incursiune in istoria a ceea ce astazi este recunoscut sub denumirea de Muzeul National Cotroceni- institutie aflata in subordinea Administratiei Prezidentiale- ansamblu care isi are obarsia in fosta ctitorie cantacuzineasca de la sfarsitul secolului al XVII-lea. Sunt evidentiate etapele care au marcat istoria acestui complex, plecand de la fondator, Serban Cantacuzino, trecand apoi la mijlocul sec. XIX cu modernizarile aduse de Barbu Dimitrie Stirbey si Al. I. Cuza sau la perioada Regatului.

Nu este omisa nici epoca comunista, cand ansamblul devine Palatul Pionierilor, simbol al noilor vremuri si nici transformarile si evolutia complexului de dupa Revolutia din 1989. A rezultat o carte incitanta, care pune intr-o noua lumina acest simbol al Romaniei, palatul Cotroceni. Lectura placuta!

Comentarii

comentariu

About the Author

-