Published On: joi, Dec 15th, 2011

ONG-ul lui Borbely, zeci de mii de euro de la seful Boc

Share This
Tags

Dintre sutele de organizatii nonguvernamentale care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, numai cateva au privilegiul de a primi bani chiar de la Guvern. Printre ele se afla si “Fundatia Culturala” a carui detinator este Ministrul Mediului, Lazslo Borbely.

Astfel, organizatia sa a primit fonduri importante de la una din institutiile subordinate direct lui Emil Boc. Potrivit cifrelor din acte, in ultimii ani, fundatia a primit mai multe sume de bani, majoritatea fonduri nerambursabile, dintre care in 2009 suma de 8.000 de euro direct de la bugetul statului, iar in 2010 ONG-ul a dezvoltat un alt proiect, a carui valoare s-a situat in jurul aceleiasi cifre.

Institutia lui Borbely, care conform legii este finantata de Secretariatul General al Guvernului, a obtinut in cursul acestui an, finantari nerambursabile in valoare de 5.500 de euro. Astfel, inca din 2006 fundatia lui Lazslo Borbely este “sponsorizata” cu bani de la Guvern, in acel an executivul finantand doua dintre proiectele ONG-ului.

Un an mai tarziu, “Fundatia Culturala” a obtinut un contract de finantare nerambursabila in valoare de 14.000 de euro, iar in 2008, institutia a primit doua sponsorizari din partea Departamentului pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului.

Asadar, organizatia non-guvernamentala condusa de Ministrul Mediului a semnat in total opt contracte de finantare nerambursabila cu Guvernul, ale caror sume nu figureaza in declaratiile de interese ale lui Borbely.

Comentarii

comentariu

About the Author

-