Published On: mie, Dec 7th, 2011

Nume importante din PDL participa la Congresul PPE de la Marsilia

Share This
Tags

Timp de doua zile, miercuri si joi, se desfasoara la Marsilia Congresul Partidului Popular European, la care participa 16 sefi de stat si de Guvern din tari membre ale Uniunii Europene. Intalnirea la varf din Franta a inceput la numai o zi distanta de sedinta Consiliului European programata pentru 8-9 decembrie, in cadrul careia se asteapta luarea unor decizii cruciale cu privire la viitorul Uniunii Europene si al monedei unice.

La congresul de la Marsilia sunt asteptati asadar si Presedintele Romaniei Traian Basescu impreuna cu premierul Emil Boc, alaturi de figuri importante din Europa, precum Presedintele Frantei Nicolas Sarkozy si cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Din delegatia condusa de Boc mai fac parte Roberta Anastase, prim-vicepresedinte al PDL si presedintele Camerei Deputatilor, Sorin Frunzaverde, prim-vicepresedinte al PDL, Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL si ministru al Afacerilor Externe, Elena Udrea, vicepresedinte al PDL si ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Anca Boagiu, vicepresedinte al PDL si ministru al Transporturilor si Infrastructurii, Sulfina Barbu, presedintele Organizatiei de Femei a PDL si ministru al Muncii, Familiei si Protectiei sociale, si Mihaela Popa, vicepresedinte al PDL.

PPE este cel mai important partid la nivel european si include 74 de formatiuni politice de centru-dreapta din 39 de state europene. Din PPE fac parte 16 sefi de stat si guverne din state membre ale Uniunii Europene, presedintii Comisiei Europene, Consiliului European, Parlamentului European si 13 comisari ai executivului European.

Comentarii

comentariu

About the Author

-