Published On: joi, Dec 8th, 2011

Nu mai jigniti Guvernul, punandu-i intrebari!

Share This
Tags

Interesanta dezbaterea de astazi din cadrul Comisiilor economice ale celor doua Camere cu privire la bugetul Ministerului Transporturilor! Interesanta mai ales din perspectiva modului in care ministrii nostri stapanesc problemele bugetare. Cata vreme ministrul Transporturilor, doamna Anca Boagiu, a recitat lectia invatata de acasa, a fost minunat.

In clipa, insa, in care am intrebat-o despre nivelul cheltuielilor de capital si unde se regasesc ele in clasificatia sintezei bugetare, respectiva doamna s-a reintors la comportamentul pe care i-l cunoastem prea bine, acuzandu-ma ca nu stiu sa ma uit/nu ma uit unde trebuie in proiectul de buget. La insistentele mele, dat fiind ca totusi cheltuielile de capital alcatuiesc partea cea mai importanta si mai consistenta a bugetului Ministerului Transporturilor, parlamentarii PD m-au acuzat ca o jignesc pe doamna ministru (!?).

Am rugat-o pe doamna Boagiu sa ne dea lista intrebarilor la care stie sa raspunda, ca sa nu o jignim punandu-i intrebari la care nu stie sa raspunda. In acel moment au rasarit langa mine doi consilieri – pe probleme de buget, banuiesc – ai doamnei ministru, care mi-au bagat sub nas niste hartii in care erau prezentate, spuneau dansii, cheltuielile de capital. Cifrele nu aveau nicio legatura cu realitatea, nici la nivel de clasificatie bugetara, nici ca ordin de marime (erau de cateva ori mai mici decat cele reale).

Ca un ministru nu cunoaste, nici ca ordin de marime, cheltuielile de capital ale ministerului sau, nu prea e de inteles, daca e vorba de ministrul Transporturilor. Ca nici expertii ministerului nu stiu e grav, de-a dreptul. Dar ca ei toti, impreuna cu parlamentarii care ii sustin, ii trateaza pe cei care le pun intrebari concrete, ce tin de subiectul dezbaterilor, ca  pe niste contravenienti impertinenti, care ar face mai bine sa-ti caute de treaba, asta e inadmisibil.

Comentarii

comentariu

About the Author

-