Published On: joi, Dec 15th, 2011

Nervi, frig si faliment

Share This
Tags

* aceasta este radiografia crizei CET *Simionescu este satul de discutiile cu cei din conducerea CET si este pregatit sa ia masuri * Brailenii stau in continuare in frig si spera la rezolvarea problemei

Primarul Aurel Simionescu s-a declarat de-a dreptul nemultumit de activitatea pe care o are in acest moment CET, de situatia in care i-a pus pe braileni si cauta solutionarea problemei financiare si totodata a distribuirii de agent termic.

“Vom elabora astazi la un montaj financiar pentru trimestrul unu si in continuare pentru 2012. Un montaj financiar care va urmari mai multe niveluri care vizeaza si o acoperire a pierderilor si din 2011, pretul gigacaloriei, pentru ca intre timp pretul gazelor s-a scumpit si se vor scumpi iarasi si de la 1 ianuarie 2012 si de asemenea trebuie sa vedem sustenabilitatea activitatii CET-ului. Dupa ce realizam acesta modalitate si asezam lucrurile pe un fagas economic normal, corect care sa tina cont de cheltuieli si care sa tina cont de obtinerea celor mai bune rezultate, CET-ul, ca societate comerciala trebuie sa-si desfasoare activitatea ca societate commerciala. Este adevarat ca ea asigura un serviciu public, dar acest lucru trebuie asigurat in conditii de eficienta, de rentabilitate si de desfasurare a unui proces economic corespunzator. Nu primarul trebuie sa se ocupe de eficienta economica a CET-ului si de modalitatiile de desfasurare a activitatilor, de cat personal ii trebuie si asa mai departe, pentru asta avem conducerea executiva, consiliul de administratie. Eu nu mai sunt dispus sa accept o modalitate in care cei care trebuie sa-si faca treaba ridica din umeri si nu se poate sa mergem in continuare pe o astfel de relatie intr-o societate comerciala”, a declarat revoltat primarul Aurel Simionescu.

In cadrul conferintei de presa sustinuta ieri de edilul sef, acesta a declarat faptul ca din data de 19 sau 20 decembrie a.c., va incepe distribuirea agentului termic si a precizat faptul ca CET mai are contracte doar cu 340 de asocialtii de proprietari din cele 800 dar ca se va distribui caldura si apa calda doar la 160. “Discutia pe care am avut-o noi a fost ca in 19-20 sa se porneasca CET-ul. Ei au relatii cu 340 de asociatii de proprietari nu cu 800 care sunt in Braila. Din aceste 340 primesc 160 acum, poate sa fie 1-2 in plus sau in minus care au plata la luna aprilie inclusiv,” a declarat Simionescu.

Cu CET sau nu in faliment, brailenii trebuie sa inteleaga ca solutia sta in plata datoriilor catre societate si in contorizarea si plata individuala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-