Published On: mie, Dec 21st, 2011

Motiunea de cenzura privind comasarea alegerilor, votata astazi

Share This
Tags

In cursul zilei de astazi, in plenul Parlamentului se va dezbate si vota motiunea de cenzura depusa de Opozitie pe 15 decembrie, in aceeasi zi in care Guvernul si-a angajat raspunderea pe legea comasarii alegerilor parlamentare cu cele locale.

Astfel, continutul motiunii a fost citit luni, in plenul celor doua Camere reunite ale Parlamentului, de catre senatorul PNL Eugen Nicolaescu. Parlamentarii Opozitiei si-au exprimat in textul motiunii nemultumirea ca in urma comasarii vor exista si alesi locali nelegitimi, iar formula Parlamentului va fi nereprezentativa.

Semnatarii textului considera ca prin angajarea raspunderii pe comasarea celor doua tipuri de alegeri, rolul legislativ constitutional al Parlamentului este din nou eludat, fapt care aduce grave atingeri principiilor guvernarii democratice.

Mai mult, Opozitia sustine in motiunea depusa ca adevaratul scop al comasarii alegerilor nu este economisirea banilor alocati de la bugetul de stat, ci fraudarea alegerilor si mascarea vointei nationale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-